Ital automatáktól a nemzetközi forgalmazásig


Cégünket, az Italautomata kft-t 1992-ben feleségemmel közösen alapítottuk, italautomaták felújítására szakosodva. Kezdetben németországi megrendelésre végeztünk teljes felújítást ital- és áruautomatákon. A magyarországi piac nyitásával a tevékenységi körünk is bővült.

1995 óta az automatizálással kapcsolatos minden tevékenységgel foglalkozunk: alapanyagok, automaták, alkatrészek értékesítése, felújítás, forgalmazás.

Az üzemeltetési tevékenységünk során olyan multinacionális cégekkel kerültünk kapcsolatba, mint a Metro, Tesco, Praktiker. Ezen áruház láncok terjeszkedését követve mi is kialakítottuk az országos lefedettségű kiszolgáló hálózatunkat. Így 1998-tól országos szinten tudtunk jelen lenni az ital- és áruautomaták szférájában legyen szó multinacionális cégekről, iskolákról vagy irodákról.

A Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) alapító tagjai vagyunk, és Magyarországon elsők között vezettük be a HACCP minőségbiztosítási rendszert.

2004-ben megalapítottuk a romániai leányvállalatunkat, amely a mai napig üzemel.

Cégünk 2004-ben indított egy wellness programot, melynek terméke lett a BIO LOGIKUS üdítőital család. A termékcsaládot 3 éves fejlesztés után 2007-ben kezdtük gyártani, a termék 2010-ig volt jelen a piacon.

A 2010-es évben kialakítottuk élelmiszer szárazanyag csomagoló üzemünket. Fő termékeink az instant kávé, eritritol, xilit, főző tasakos termékek (magok).

A csomagolás üvegbe, PET palackba, több féle tasakba (pl.: Stick tasak), főzőfóliába, dobozba történik, félautomata és automata gépek segítségével.

A TB Brown B.V. partner cégünkön keresztül főként Észak-Európába, Nyugat-Európába, Észak-Afrikába, Közel keletre szállítunk, emellett az USA-ba és Ausztráliába is volt megrendelésünk.

2012-2019 BRC minőségbiztosítási rendszerben dolgoztunk, 2019 őszétől IFS szabványra váltottunk.

2019-ben kifejlesztettük az IN-CUP poharas instant kávét. A pohár minőségi biokávéval van töltve és lebomló anyagból készül. A csomagolás fejlesztése 2020 nyaráig biztosítja a termékcsomagolás összes részének környezetbaráttá alakítását, így a termék 100%-ban lebomló lesz.


9

ÉV

36

MUNKATÁRS

5000

TONNA BECSOMAGOLT ÁRU

100%

MINŐSÉG